Έχουμε 112 επισκέπτες  σε σύνδεση
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ 25/9 ΩΣ 1/10/2017 E-mail

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 25/9 ΩΣ 1/10/2017


Οι δράσεις  που ανέλαβε ο Σύλλογος για την εβδομάδα που πέρασε.

 

 


 

 

 

1. Συνάντηση με παιδίατρους στα πλαίσια αντιμετώπισης επιδημίας ιλαράς με ευρεία ανταλλαγή απόψεων και συνδιαμόρφωση πλάνου ενεργειών (Δευτέρα 25/9/2017).


2. Συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας για γνωστοποίηση των μέτρων και των ενεργειών που πρέπει να ληφθούν, σχεδίαση ενημερωτικού φυλλαδίου (Τρίτη 26/9/2017).

 

3. Συνάντηση με ομάδα γενικών ιατρών στο Σύλλογο για ενημέρωση του Προέδρου για προβλήματα με την 3η ΥΠΕ, σχεδιασμό αντιμετώπισης και παρέμβασης. Συμμετοχή στην ευρεία συνάντηση για Ιλαρά στην αίθουσα Περ.Συμβουλίου (Τετάρτη 27/9/2017).

 

4. Συνέντευξη Τύπου με συμμετοχή του κο Ρωμιόπουλου και της κα Παγκαριώτα (Πέμπτη 28/9/2017).

 

5. Ενημέρωση του Πρόεδρου του Σωματείου ''Σπάρτακος'' για την απαράδεκτη αντιμετώπιση ασθενών (αναρρωτικές άδειες) από πλευράς ελεγκτικών οργάνων που δρουν στην Αθήνα. Ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση του πριν την νομική αντιμετώπιση από πλευράς του Συλλόγου μας (Παρασκευή 29/9/2017).

 

6. Άμεση ενημέρωση όλων των μελών μας (Παθολόγων - Παιδιάτρων) για θέσεις εργασίας στα ΚΑΠΗ Εορδαίας και Δημοτικών παιδικών σταθμών (Παρασκευή 29/9/2017).

 

7. Κάλυψη δράσης (κο Βαχτσεβάνος) στα ΚΑΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ για την παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων με δωρεάν εξέταση σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης (Κυριακή 1/10/2017).

 

 

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Τσεβεκίδης                          Ελευθέριος Τσαρίδης

 
Copyright © 2012 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Ξ. Τριανταφυλλίδη 19 Κοζάνη 5011 TΗΛ: 2461034652
Για καλύτερη εμφάνιση χρησιμοποιείτε τον Firefox
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 2/10/2017

 

 

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την προχειρότητα που για άλλη μια φορά φαίνεται στη δήλωση ωραρίων  που με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προ 40 ημερών και ετέθη αιφνιδίως σε «εφαρμογή» σήμερα μεταξύ 4 και 5μμ.

Οι επισκέψεις δεν μπορούν να καταχωρηθούν, διότι χρειάζεται δήλωση ωραρίου, η οποία όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ λόγω αστοχίας του συστήματος e-dapy.

Αυτές οι κινήσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ υποδηλώνουν, είτε πλήρη ανικανότητα και αδιαφορία για την ταλαιπωρία που προκαλούν σε ιατρούς και ασφαλισμένους, είτε δόλο για πρόκληση τέτοιων φαινομένων αναταραχής στην παροχή φροντίδας υγείας από ιδιώτες ιατρούς.

Καλούμε τους συμβεβλημένους ιατρούς να εξυπηρετούν μέσω ΕΟΠΥΥ τους ασφαλισμένους μόνον όταν και εφ’ όσον το σύστημα ομαλοποιηθεί και δεχεται τις επισκεψεις. Ειδάλλως θα λειτουργήσουν ιδιωτικά και επ’αμοιβή, πάντα με ευθύνη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των άστοχων επιλογών της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

 
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τι αλλάζει στα ιατρικά συνέδρια από 1η Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ! Όλοι οι νέοι όροι

Γράφει: Δήμητρα ΕυθυμιάδουΑυστηρότερους κανόνες για τη διεξαγωγή αλλά και τη συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια φέρνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.


Ειδικότερα αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αλλά και τη συμμετοχή στα ιατρικά συνέδρια τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό από την 1η Σεπτεμβρίου.

Με απόφαση της προέδρου του ΕΟΦ Κατερίνας Αντωνίου τόσο τα ιατρικά συνέδρια όσο και οι επιστημονικές εκδηλώσεις θα περνούν από κόσκινο, ενώ τίθενται νέοι περιορισμοί στους γιατρούς.

Τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται για τα ιατρικά συνέδρια από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς και άλλες αλλαγές που αναμένεται να ακολουθήσουν, είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr με εκτενές του ρεπορτάζ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής των γιατρών στα ιατρικά συνέδρια! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις»

Πάντως με τη νέα απόφαση περιορίζεται ο αριθμός των συνεδρίων που μπορεί να χορηγήσει μία φαρμακευτική εταιρεία, ενώ κουρεύεται και ο αριθμός των συνεδρίων στα οποία μπορεί να συμμετάσχει ένας επιστήμονας.

Τα νέα όρια ισχύουν τόσο για τους γιατρούς του δημοσίου συστήματος όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΩΣ 1/10/2017 ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΟΠΥΥ

Οδηγία προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις των ασφ/νων του Οργανισμού